Neix Servidors Públics de Catalunya, una associació creada per enfortir i defensar les institucions catalanes

Neix Servidors Públics de Catalunya, una associació creada per enfortir i defensar les institucions catalanes

Aquesta setmana s’ha constituït l’Associació Servidors Públics de Catalunya. Una entitat que, d’acord amb els seus estatuts, es proposa contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques catalanes, defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques i promoure l’aprofundiment de l’Estat de dret, democràtic i social a Catalunya.

Les actuacions previstes per assolir aquestes finalitats són força diverses i engloben les activitats d’anàlisi, estudi o recerca, l’organització de debats oberts als associats o al públic general, l’emissió de comunicats, declaracions o manifestos i les activitats d’assessorament i defensa jurídica tant de les
finalitats associatives com dels seus associats.

Servidors Públics de Catalunya es caracteritza per la seva transversalitat, perquè s’adreça a tots els servidors públics, amb independència de la naturalesa del seu vincle (càrrecs electes, alts càrrecs, personal directiu i gerencial, personal funcionari, interí, laboral o eventual), de les seves responsabilitats, funcions o categoria i de la institució on prestin serveis (Parlament, institucions estatutàries, Administració de la Generalitat, ajuntaments i altres entitats de govern local). L’Associació també està oberta a les persones que hagin prestat serveis a qualsevol d’aquestes institucions en el passat, encara que ja no hi estiguin vinculades.

Segons els seus fundadors, aquesta iniciativa respon a la necessitat dels servidors públics de sumar esforços per garantir el bon govern de les institucions, la qualitat dels serveis i el respecte dels drets de totes les persones. Atès el context polític que travessa el país, i sigui quin en sigui el desenllaç, els impulsors de l’Associació pensen que aquesta nova entitat pot arribar a aplegar centenars o milers de servidors públics en poc temps.

Les primeres piulades de l’Associació des del seu compte de Twitter, @ServidorsCAT, són força significatives. Hi consta el lema “servim i defensem les institucions catalanes”, el suport explícit al Manifest signat per un miler de juristes per exigir la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i un pronunciament clar sobre la qüestió que centra l’actualitat d’aquests dies: “com a servidors
públics, rebutgem les mesures proposades sota el pretext de l’article 155 CE i n’exigim la retirada”.

Barcelona, 25 d’octubre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *