Nou Govern, nova etapa i 4a versió de l’inventari de danys

Nou Govern, nova etapa i 4a versió de l’inventari de danys

Dissabte passat van prendre possessió els consellers del nou Govern, presidit per Quim Torra. I el mateix dia ja es va celebrar la primera reunió de Govern.

El nomenament efectiu de president i consellers i, per tant, la constitució efectiva del nou Govern significa l’acabament de la nefasta aplicació de l’article 155 i, per tant, de la intervenció de l’Estat a Catalunya que ha durat més de set mesos.

Ara s’obre una nova etapa tan o més interessant que la que deixem enrere, l’etapa de la recuperació, en què hem de guarir les institucions i ens hem de guarir nosaltres mateixos, enfortir-nos, avançar.

Una etapa per identificar els errors, aprendre’n, inventariar les fortaleses i les febleses i actuar en conseqüència per assolir les màximes cotes de llibertat possibles en cada moment, sense oblidar mai que la ciutadania mereix comptar sempre amb el millor govern i amb les institucions més dignes

Una etapa que també serà diferent perquè neix amb una organització consolidada i que ha fet força forat, ServidorsCAT, i amb altres servidors organitzats (ADIC, Fòrum, Docents, etc), nusos d’una xarxa que podria jugar un bon paper en l’exigència de millora de les nostres institucions.

A Servidorscat continuarem avaluant els danys patits arran de l’aplicació de l’article 155 i continuarem maldant, tal com diuen els nostres estatuts per contribuir a enfortir les institucions públiques de Catalunya, defensant els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques i promovent les iniciatives necessàries per aprofundir en l’Estat de dret, democràtic i social a Catalunya.

En aquest sentit, el passat 18 de maig vam publicar la 4a versió de l’inventari de danys.

Confiem que ben aviat podrem presentar aquest inventari i les nostres propostes d’actuació al president de la Generalitat i als consellers i conselleres més directament concernits per l’aplicació de l’article 155.

I confiem, sobretot, en la llibertat dels presos i les preses polítiques i en el retorn dels exiliats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *