ServidorsCAT lliura el tercer informe de danys al president del Parlament de Catalunya

ServidorsCAT lliura el tercer informe de danys al president del Parlament de Catalunya

Dijous passat, 15 de febrer, el president del Parlament de Catalunya va rebre la presidenta i la secretària de ServidorsCAT, Yolanda Hernàndez i Aranzazu Colom, que li van lliurar la tercera actualització de l’Inventari de danys.

En aquest Inventari de danys, ServidorsCAT recull de forma sistemàtica les conseqüències negatives que deriven de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. L’objecte de l’Inventari és servir d’instrument de denúncia, d’eina al servei de la informació i la memòria col·lectiva i també esdevenir un mecanisme útil per al proper Govern legítim de Catalunya.

ServidorsCAT ha subratllat la importància de disposar al més aviat possible d’un nou Govern català que aturi i comenci a revertir els efectes de l’article 155, des del ple respecte a les decisions que hagin de prendre els nostres representants polítics legítims per salvaguardar la voluntat majoritària del poble català. De fet, ServidorsCAT considera que el Govern de l’Estat està legalment obligat a aixecar les mesures de l’article 155 o a reduir-ne la intensitat, tal com li imposava l’Acord aprovat pel Senat espanyol i com es va fer constar en el comunicat Sobre la necessitat d’aixecar les mesures adoptades a l’empara de l’article 155 CE.

El tercer informe de danys (els anteriors es van presentar l’1 de desembre i el 19 de desembre de 2017, respectivament) ha obligat a actualitzar la major part dels apartats en què s’estructurava el primer informe i, en particular, l’apartat “Altres danys”, ja que s’ha incrementat el nombre de danys recollits i s’ha confirmat la informació que s’havia avançat, però que estava pendent de confirmació per la via de les sol·licituds d’accés a la informació pública formulades per ServidorsCAT.

Aquest tercer informe també incorpora un nou apartat, “Accions i decisions polítiques del Govern de l’Estat del 155”, on es constata que l’actuació del Govern de l’Estat en substitució del Govern de la Generalitat implica l’adopció de decisions polítiques (que prioritzen unes actuacions respecte d’altres per raons d’oportunitat política) que només correspon prendre a un govern que compti amb el suport de la ciutadania expressat en les urnes, com pertocaria al Govern de la Generalitat legítimament constituït. A hores d’ara hi ha recollides 126 actuacions.

Les grans xifres que deriven d’aquest tercer informe són les següents:

 • Membres del Govern a l’exili: 5
 • Persones empresonades: 10
 • Persones detingudes: 10
 • Persones cessades: 254
 • Organismes suprimits o dissolts: 24
 • Organismes intervinguts: 16
 • Iniciatives normatives decaigudes: 108
 • Nomenament de càrrecs pel Gobierno: 12
 • Afectacions en la contractació: 92
 • Activitats cancel·lades o suspeses: 12
 • Línies de subvencions aturades: 21
 • Pèrdua d’oportunitats econòmiques: 8

En acabar l’acte de presentació del tercer informe al president del Parlament, la presidenta de ServidorsCAT ha atès els mitjans. L’acte ha suscitat un notable interès mediàtic. A continuació deixem constància d’algunes notícies recollides pels mitjans:

One Reply to “ServidorsCAT lliura el tercer informe de danys al president del Parlament de Catalunya”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *